На ВП «Шахта «Степова» відбулося засідання постійно-діючої комісії з охорони праці

01 лютого 2019

І

У середу, 30 січня на ВП «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» відбулося  чергове  засідання  постійно – діючої комісії з питань охорони праці. Засідання відбулось під головуванням в.о. директора шахти Миколи Клюка. Участь у ньому взяв і головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Володимир Розалюк.

Представник Сокальського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області повідомив про зменшення у 2018 році кількості випадків виробничого травматизму і профзахворювання у Сокальському районі. На його думку така ситуація склалася завдяки виконанню значної кількості заходів, які були розроблені для запобігання виникнення випадків виробничого травматизму та професійних захворювань.

Представник Головного управління Держпраці  розповів про проведені перевірки на підприємстві впродовж 2018 року та відзначив позитивну тенденцію. Зокрема зазначалося, що із 212 порушень, виявлених під час комісійної планової перевірки на ВП «Шахта «Степова», не усуненими залишилось лише 4 порушення. Разом з тим, відмітив незадовільний стан кріплення прохідницьких виробок, а саме виробок Східного відкотного штреку та 142 бортового штреків. На думку фахівця незадовільний і надалі є стан кріплення гірничих виробок, що є причиною травмування більшості працівників. Присутнім було роз’яснено методи та правила проведення гірничих виробок, а також правила поведінки та правила безпечної експлуатації гірничошахтного обладнання у прохідницьких вибоях.

Також інспектор звернув увагу керівництва на недостатній кількості засобів пожежогасіння на підприємстві. А саме не вистачає 157 порошкових вогнегасників. Представник Головного управління провів вибіркове опитування працівників на знання та вміння користуватись вогнегасниками та закликав удосконалювати й підвищував свій рівень знань стосовно безпеки ведення робіт на робочих місцях.

Також під час засідання комісія заслухала звіт заступника директора з охорони праці про роботу служби у 2018 році, завідувача здоровпунктом шахти щодо перебування працівників на листках непрацездатності, в.о. заступника головного інженера про результати обстеження підземних гірничих виробок на предмет дотримання трудової дисципліни та інших.           

До слова, заступник директора з інвестиційної діяльності – реструктуризації Ігор Купровський повідомив про  співпрацю ДП «Львіввугілля» з представниками польської групи «Фастінг груп» щодо забезпечення і поставлення гірничошахтного обладнання для відпрацювання вугільних запасів по пласту п8в «Тонкий» та повноцінного запуску в роботу Північного блоку шахти.