На ВП «Шахта Відродження» відбулися позмінні збори шахтарів з питань охорони праці

23 березня 2018

22 березня у відокремленому підрозділі «Шахта «Відродження» державного підприємства «Львіввугілля» відбулися позмінні збори шахтарів з питань охорони праці.

У зборах взяли участь  працівники шахти, а також головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості Олександр Арямін.

Зокрема Олександр Арямін  зазначив, що ізолювальні саморятівники завжди мають бути поруч з усіма працівниками, що виконують роботи в підземних умовах. Ці працівники повинні вміти користуватись саморятівником, знати правила поведінки під час аварійних ситуацій, запасні виходи, місця розташування засобів протиаварійного захисту.

Окрім цього, Олександр Арямін  ознайомив присутніх з постановою Кабінету  Міністрів  України, якою внесено зміни до  вимог  «Порядку  видачі дозволів на виконання робіт  підвищеної небезпеки  та  на  експлуатацію  (застосування)  машин,  механізмів, устаткування   підвищеної  небезпеки».

Під час  розмови він звернув увагу на перелік видів робіт підвищеної небезпеки, які виконуються, та машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що експлуатуються (застосовуються).

Нагадав усім присутнім про наближення Дня Охорони праці, який вже традиційно відзначається 28 квітня.

Йшлося також про те, що в рамках відзначення  Дня Охорони праці, на  шахтах ДП «Львіввугілля» заплановано організувати огляд-конкурс на кращу виробничу дільницю, кращу службу охорони праці та кращу бригаду працівників.

Інспектор серед іншого розповів, що днями у с. Литовеж Волинській області закордонними експертами міжнародної організації праці проводився тренінг з покращення безпеки і гігієни праці у вугільній промисловості України із відвідуванням підземних гірничих виробок шахти «Степова».