На Золочівщині призупинено експлуатацію нелегальної та небезпечної АЗС

03 грудня 2021

Біля траси Київ –Львів у с. Вербляни, що на Золочівщині призупинено експлуатацію нелегальної автозаправки, на якій із грубими порушеннями правил безпеки реалізовували дизпаливо. Відпуск пального здійснювався з 5-ти пластмасових ємностей (єврокуб, IBC – контейнер, пластикова ємність обсягом 1000 л) та саморобної паливороздавальної колонки. Заправна станція знаходилася в приміщенні механічної майстерні, діяла без ліцензії та обов’язкових дозвільних документів.

Нелегальну автозаправку виявлено під час спільного позапланового заходу контролю, проведеного інспекторами ГУ Держпраці у Львівській області за зверненням та за участі представників Золочівського відділення поліції.

Зокрема підприємство здійснювало діяльність без дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки (злив/налив нафтопродуктів) та без дозволу на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (повітряні лінії електропередавання). Також роботодавець не подав декларацію на виконання робіт на висоті та не провів опосвідчення електроустановок. Працівники автозаправки не пройшли спецнавчання та навчання з питань охорони праці.

За результатами проведеного заходу роботодавця зобов’язано усунути порушення вимог безпеки, переважна більшість яких загрожували життю та здоров’ю не лише працівників, а також осіб, які користувалися послугами АЗС.

Роботу незаконної та небезпечної для громадян АЗС припинено, а обладнання працівниками поліції опечатано та залишено на відповідальне зберігання до остаточного рішення суду.
Нагадаємо, на виконання доручення Прем’єр-міністра та т.в.о голови Держпраці в Україні тривають заходи щодо протидії нелегальному обігу і торгівлі пальним.