Нагадуємо: декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці можна подати ОНЛАЙН

15 січня 2020

З липня 2019 року адміністративну послугу з реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці зареєстровані у Львівській області підприємства можуть подати в електронному вигляді  – через Єдиний державний портал адміністративних послуг (https://my.gov.ua).

Для цього суб’єкту господарювання слід лише зайти за наведеним посиланням, в шаблоні декларації заповнити всі необхідні рядки, накласти електронний цифровий підпис та, власне, подати Декларацію.

Про результати розгляду декларації Головне управління повідомить суб’єкт господарювання впродовж п’яти робочих днів з дня надходження.

Зареєстрована Декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці оприлюднюється на веб-сайті Головного управління в розділі «Діяльність» – «Адміністративні послуги» – «Реєстр Декларацій».

Слід зазначити, що суб’єкти господарювання часто допускаються помилки при поданні декларацій в електронній формі. Зокрема, не повністю заповняють форму декларації, подають декларації лише відсканованим PDF-файлом, без заповнення самої форми декларації тощо.

Відтак, рекомендуємо суб’єктам господарювання з метою отримання консультації з питань заповнення та подання електронних декларацій звертатись до фахівців відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Головного управління. Контактний телефон – (032)2356016.

До слова, станом на 01.01.2020 Головним управлінням зареєстровано 14 декларацій, поданих  через Єдиний державний портал адміністративних послуг.