Навчальний візит української делегації до органу з питань умов праці, Міністерства праці, солідарності і соціального забезпечення Португалії

16 липня 2019

В рамках проекту ЄС-МОП “Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці” з 7 по 14 липня 2019 року триває навчальний візит української делегації у Лісабон до органу з питань умов праці, Міністерства праці, солідарності і соціального забезпечення Португалії.

До складу української делегації ввійшли представники Мінсоцполітики, Держпраці на чолі з Головою служби Романом Чернегою, Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення,  ФПУ, ФРУ та МОП.

Метою візиту є зміцнення спроможності адміністрації праці України щодо покращення умов праці шляхом вивчення, аналізу, адаптації та впровадження в Україні успішних практик країн-членів ЄС у сфері інспекції праці, безпеки та гігієни праці (БГП), подолання незадекларованої праці (НП).

В перший день навчального візиту іноземні колеги ознайомили українську делегацію з діяльністю інспекції праці Португалії, навчанням інспекторів праці, інформаційним забезпеченням, виявленням та боротьбою з незадекларованою працею. Обговорили проблемні питання в роботі інспекторів Португалії, основні порушення умов праці та прав працівників. Наступного дня отримали настанови щодо організації та проведення інспекційних відвідувань від португальських колег.

Сьогодні ж українська делегація мала можливість побувати на інспекційному відвідуванні приватної лікарні в Лісабоні. Наші фахівці побачили, як в реальності проходить перевірка дотримання норм охорони праці на будівництві.