НЕзадекларована праця – це ПОГАНО! Посадовці Управління інспекційної діяльності у Волинській області поінформували вихованців навчальних закладів області про ризики незадекларованої праці

09 лютого 2023
НЕзадекларована праця – це ПОГАНО
Посадовці Управління інспекційної діяльності у Волинській області поінформували вихованців навчальних закладів області про ризики незадекларованої праці.
З метою популяризації серед дітей та молоді легальних трудових відносин, запобігання використанню дитячої праці та трудової експлуатації інспекторами Держпраці проведено інформаційні заходи в більше 10 закладах освіти.
Інформаційні семінари були проведені для учнів старших класів закладів середньої, вищої та професійно-технічної освіти області.
Посадовці наголосили, що працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні.
Також, присутнім надали роз’яснення з наступних питань:
– що таке ЗАдекларована праця та що таке НЕзадекларована праця;
– які є форми незадекларованої праці в Україні;
– порядок оформлення трудових відносин з неповнолітніми;
– додаткові гарантії від держави для стимулювання працевлаштування неповнолітніх працівників;
– ознаки трудових відносин, коли має бути укладений трудовий договір;
– та інші.
Подібні заходи проводяться посадовцями Держпраці з метою привернення уваги дітей і молоді, до проблеми неформальної, неофіційної, незареєстрованої, тіньової, прихованої зайнятості.
Дізнайтеся більше про особливості трудових відносин у період воєнного стану на інформаційному порталі Держпраці – https://pratsia.in.ua/ .