Основні правила охорони праці для працівників бібліотек роз’яснили фахівці ГУ Держпраці на Перемишлянщині

12 квітня 2018

У середу, 11 квітня, в Перемишлянській бібліотечний системі за участю головного державного інспектора відділу нагляду АПК та СКС ГУ Держпраці у Львівській області    Мар’яни Чубій та головного державного інспектора відділу експертизи умов праці  Марії Петрушко відбувся семінар.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС  розповіла присутнім про основні вимоги та заходи щодо дотримання безпечних умов праці. Вона  поінформувала про випадки травматизму та причини їх настання в галузі культури.  

При цьому інспектор наголосила на необхідності дотримання правил охорони праці для працівників бібліотек.

Зокрема йшлося про вимоги безпечного використання територій, будівель, споруд та інженерних мереж бібліотек та забезпечення надійності й безпечної експлуатації виробничих будівель, споруд та інженерних мереж бібліотек.

Також інспектор поінформувала про  вимоги забезпечення пожежної безпеки у бібліотеках. При цьому зазначивши, що приміщення бібліотек повинні відповідати проектній документації, затвердженій в установленому порядку.

Водночас фахівець ГУ роз’яснила вимоги безпечної експлуатації систем освітлення та електрообладнання, а також безпечного використання систем вентиляції та кондиціонування повітря.

У свою чергу, головний державний інспектор відділу експертизи умов праці ознайомила  присутніх з законодавством щодо проведення експертизи умов праці.