Освітянам Львівщини нагадали про вимоги охорони праці

27 травня 2019

Днями  у департаменті освіти і науки Львівської ОДА відбулася нарада з начальниками відділів освіти районів та об’єднаних територіальних громад. В межах заходу присутні обговорили низку питань, зокрема  йшлося і про профілактику травматизму в закладах освіти.

Нарада пройшла  під головуванням  директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири  Мандзій та за участі  начальника відділу нагляду у АПК та СКС ГУ Держпраці у Львівській області Віктора Курила.

 Віктор Курило наголосив на неухильному дотриманні законодавства з охорони праці, на необхідності проведення якісних і вчасних інструктажів та навчань з охорони праці.

Фахівець ГУ Держпраці у Львівській області зазначив, що до   виконання ремонтних робіт  не можна допускати  непідготовлених працівників.

Окрім  цього,   в межах наради йшлося про отримання та вчасне продовження дозволів на експлуатацію обладнання та виконання робіт підвищеної небезпеки, дотримання вимог безпеки при експлуатації  електроустановок споживачів, посудин під тиском, експлуатації будівель та споруд.