Перші кроки інформаційної кампанії «Виходь на світло!»

04 липня 2022
З 1 липня розпочалася інформаційна кампанія «Виходь на світло!», мета якої – подолання незадекларованої праці. Інспектори ГУ Держпраці у Львівській області відвідують місцевих роботодавців та наголошують на необхідності використання найманої праці виключно на офіційних засадах. Зокрема, у рамках цієї кампанії головний державний інспектор праці побувала у двох суб’єктів господарської діяльності, з яких один працює у сфері організації харчування, а другий – оптової торгівлі міндобривами.
Під час зустрічі обговорили основні положення кампанії, як от: трудові права і соціальні гарантії найманих працівників, зміни у трудовому законодавстві під час воєнного стану, відмінності між трудовим і цивільно-правовим договорами. А також особливості укладання та розірвання трудових договорів з ініціативи працівника чи роботодавця, встановлення та обліку часу роботи та відпочинку, оплати праці, призупинення дії трудових договорів тощо.
Отримати більш детальні консультації щодо застосування законодавства про працю, охорону та гігієну праці, розслідування нещасних випадків на виробництві, адмінпослуг, а також інших питань діяльності ГУ Держпраці у Львівській області інспектор порадила за допомогою сервісу «Інтерактивний інспектор». А також рекомендувала користуватися інформпорталом pratsia.in.ua