Під час інформаційно-роз’яснювальних заходів посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області рекомендують роботодавцям застосовувати чек-листи, як додатковий корисний інструмент для безпечної організації та виконання найпоширеніших видів робіт

24 травня 2023
Під час інформаційно-роз’яснювальних заходів посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області рекомендують роботодавцям застосовувати чек-листи, як додатковий корисний інструмент для безпечної організації та виконання найпоширеніших видів робіт.
Посилання на нформаційний портал Держпраці https://www.pratsia.in.ua/safe_work.php де можна знайти чек-листи до найпоширеніших видів робіт підвищеної небезпеки.
Чек-лист – це контрольний список завдань, які необхідно у потрібній послідовності виконати або перевірити, складений у вигляді максимально простих, точних і лаконічних, але повних дій.
Застосування чек-листів дозволяє контролювати виконання усіх передбачених заходів безпеки та мінімізувати вплив професійних ризиків на працівників під час виконання робіт.
Також чек-лист допомагає: оцінити обсяг виконаної роботи та побачити що саме ще залишилося зробити; заощадити та упорядкувати робочий час; скоротити можливість появи помилок; розвиненню професійних компетентностей.