Під час перевірки власник магазину молочних продуктів оформив працівників легально

17 вересня 2020

Головним управлінням проведено інспекційне відвідування з питань виявлення неоформлених працівників у магазині молочних продуктів, що на ринку Шувар. Під час контрольного заходу інспектори праці виявили 3 працівників допущених до роботи без належного оформлення. Нелегально працювали продавці та вантажник.

Слід зазначити, такий візит держінспекторів стимулював роботодавця невідкладно легалізувати працівників, ще до завершення перевірки.

Разом з тим, за результатами проведеного заходу підприємцю-порушнику внесено припис, вручено попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю та складено протокол  за ч.3 статті 41 КУпАП, який передано до суду для прийняття рішення.

До слова, відповідно до  частини 3 статті 41 КУпАП фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), допуск до роботи іноземця або особи без громадянства та осіб, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо надання статусу біженця, на умовах трудового договору (контракту) без дозволу на застосування праці іноземця або особи без громадянства – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю, від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.