Під час планової перевірки АТ «УКРТРАНСНАФТА» виявлено порушення, які становлять загрозу безпеці та життю працівників

18 листопада 2020

Фахівці Управління Держпраці провели планову перевірку у Головному офісі міста Львова АТ «УКРТРАНСНАФТА» на дотримання нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, а також ведення робіт, які пов’язані з геологічним вивченням надр та їх використанням. Інспекцією охоплено 6 об’єктів: ЛВДС «Дрогобич», НПС «Жулин», ЛВДС «Броди», НПС «Куровичі» та ЛВДС «Сколе». На безпечність перевірено 21 об’єкт машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Під час перевірки державні інспектори зафіксували 100 порушень. Серед них фахівці виокремили низку системних, а саме:
• не проведено повторної ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки у зв’язку зі змінами умов виробництва, що впливає на зміст відомостей, наведених у повідомленні про результати ідентифікації;
• не проведено перегляду Декларацій безпеки об’єктів підвищеної небезпеки та їх повторне подання разом з позитивними висновками експертизи відповідним територіальним органам Держпраці;
• не відновлено антикорозійне покриття нафтопроводів та обладнання;
• не проведено щорічного нівелювання повітряних переходів трубопроводів і технічне опосвідчення будівельних конструкцій, опор, траверс.

За результатами проведеного аналізу фахівці Управління Держпраці відзначили, що на підприємстві недостатньо організована робота з ведення документації з охорони праці та технічної документації. Інженерно-технічними працівниками недостатньо ведеться контроль за станом охорони праці та промислової безпеки на об’єктах при виконанні робіт. На недостатньому рівні організована робота відомчого нагляду в структурних підрозділах.

За результатами перевірки видано обов’язковий до виконання припис. Окрім цього, у зв’язку з виявленими порушеннями, що становлять загрозу безпеці та життю працівників, керівництву АТ «УКРТРАНСНАФТА» рекомендовано негайно зупинити виконання робіт з обслуговування та ремонту технологічного обладнання на вузлі пуску засобів очистки та діагностики другої черги на ЛВДС «Броди» та експлуатації 2-х одиниць електроосвітлення зливо-наливної естакади на ЛВДС «Броди.

За допущення порушень до адміністративної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб.

 

 

 

Фото ілюстративне