Під час проведення інформаційного відвідування у одній з турагенцій м. Львова було виявлено незадекларовану працю працівника, який офіційно не був працевлаштований та повідомив, що проходить «стажування»

10 травня 2023
✅Під час проведення інформаційного відвідування у одній з турагенцій м. Львова було виявлено незадекларовану працю працівника, який офіційно не був працевлаштований та повідомив, що проходить «стажування».
❕Важливо зазначити, що стажування на робочому місці без оформлення трудових відносин не відповідає вимогам чинного законодавства, за винятком випадків, коли це стажування цільово направляється центрами зайнятості для безробітних осіб, які перебувають на обліку, з метою навчання та отримання необхідного досвіду перед подальшим працевлаштуванням.
👉Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно-розʼяснювальну роботу з роботодавцем щодо належного оформлення трудових відносин з найманими робітниками, за результатом якої даного працівника працевлаштовано з дотриманням норм трудового законодавства.
📲Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайті https://dsp.gov.ua