Ефективність проведення інформаційних кампаній щодо подолання незадекларованої праці підтверджено

24 вересня 2020

Головним управлінням Держпраці у Львівській області постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо негативних наслідків нелегальної праці та вимог до належного оформлення трудових відносин.

Разом з тим, на виконання доручення Прем’єр-міністра України, у січні-лютому та липні-серпні цьогоріч в області було значно активізовано проведення саме інформаційних заходів, направлених на подолання явища незадекларованої праці .

Згідно із статистичними даними, саме у ці періоди на Львівщині спостерігалось  збільшення поданих суб’єктами господарювання повідомлень про прийом на  роботу. За даними ГУ ДПС у Львівській області, найбільше у 2020 році в області задекларовано працівників у серпні (20524 особи) та лютому (19307 осіб).  

До слова, з початку року фахівцями ГУ Держпраці у Львівській області проведено 25 183 інформаційні відвідування суб’єктів господарювання. У 2019 році таких заходів  проведено  3699.

Головне управління закликає роботодавців, котрі продовжують використовувати нелегальну найману працю, негайно укласти трудові відносини з працівниками, не очікуючи перевірок, приписів та штрафних санкцій.

Пам’ятайте: допускаючи до виконання робіт працівника без оформленого трудового договору та скерованого повідомлення в органи ДПС, роботодавцю загрожує адміністративна, кримінальна, фінансова відповідальність, а також  соціальна відповідальність перед нелегальними працівниками, їх сім’ями  та усією державою.