Підписано Меморандум про співробітництво між Державною службою України з питань праці та Міністерством юстиції України

21 січня 2019

21 січня у  приміщенні Українського національного інформаційного агентства Укрінформ відбулося публічне підписання Меморандуму про співробітництво між Державною службою України з питань праці та Міністерством юстиції України.

Меморандум підписали Голова Державної служби України з питань праці Чернега Р.Т. та заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Глущенко С.В.

У рамках Меморандуму співпраця сторін передбачає взаємодію Держпраці та Міністерства юстиції у напрямі організації проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, зокрема, особами, які мають майнові зобов’язання за рішеннями суду, у тому числі заборгованість зі сплати аліментів, та стосовно яких відкрито виконавче провадження в органах державної виконавчої служби.

Міністр юстиції Павло Петренко наголосив на важливості Меморандуму та назвав таку співпрацю у першу чергу людською, адже вона стосується інтересів дітей. Павло Дмитрович підкреслив, що спільна діяльність допоможе вивести у правове поле усіх роботодавців, які мають нелегальних працівників-боржників зі сплати аліментів.

 У своїй промові Голова Держпраці Роман Чернега зазначив, що завдяки спільній діяльності з Міністерством юстиції, Держпраці не лише продовжить роботу у напрямі детінізації ринку праці та доходів населення, але й виконуватиме основні завдання державних органів, спрямовані на забезпечення соціальної справедливості та подолання такого ганебного явища як «соціальне шахрайство».

Заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко, подякувала  Роману Чернезі за те, що він відгукнувся налагодити тісну співпрацю та зазначила, що незабаром  вони матимуть змогу публічно звітувати про спільні досягнення у цьому напрямі.