Після припису ГУ Держпраці на підприємстві, яке здійснює перевезення, усунули порушення з гігієни праці

22 травня 2018

Після планової перевірки на підприємстві  ТОВ «ОДРІ», яке здійснює  пасажирські перевезення, усунули порушення з питань гігієни праці.          

У березні цього  року  фахівці Головного управління  Держпраці у Львівській області провели  планову перевірку ТОВ «ОДРІ».                         
Так, було встановлено, що на робочих місцях водіїв транспортних засобів, слюсарів з ремонту автомобілів, малярів, механіків не проводяться лабораторно-інструментальні  дослідження. Зокрема, в повітрі робочої зони не проведено заміри шкідливих речовин (їдкі луги, мінеральне масло), параметрів мікроклімату, важкості та напруженості трудового процесу, а також виробничого шуму та вібрації.
Слід зазначити, що через відсутність таких досліджень роботодавець не може правильно організувати  проведення попереднього (періодичного) медичного огляду працівників, а відсутність  атестації  на робочих місцях позбавляє  можливості працівників отримувати  пільги та компенсації за роботу в шкідливих (небезпечних) умовах праці.  Також  вони втрачають пільгове пенсійне забезпечення  згідно вимог  чинного законодавства.              
Відтак головні державні  інспектори ГУ Держпраці склали припис та скерували  керівнику підприємства.
Разом з тим  в межах перевірки головний державний інспектор провів інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог з гігієни праці.                                                                          
За результатами проведеної роботи  порушення, які були виявлені під час перевірки на підприємстві усунули. Про це  керівник підприємства  письмово поінформував Управління та скерував Карти умов праці, оформлені на підставі проведеної атестації. Окрім цього, роботодавець забезпечив проведення періодичного медичного огляду працівників шкідливих  умов праці.