Позаплановий превентивний захід у ВП «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» та ВП «Лісова» ДП «Львіввугілля»

03 лютого 2023
Позаплановий превентивний захід у ВП «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» та ВП «Лісова» ДП «Львіввугілля»
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено перевірку знань з питань охорони праці серед працівників, зайнятих обслуговуванням та ремонтом підйомних установок на відокремлених підрозділах шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля» та ВП «Межирічанська» ДП «Львіввугілля». Загалом іспити прийнято у 76 працівників.
Дільниця підйомних установок є однією з високотехнічних та основних ланок технологічного ланцюга шахти. Саме ця дільниця несе відповідальність за належний технічний стан підйомних машин, канатів, підйомних посудин, головного і допоміжного стволів та копрових споруд.
Відтак, при проведенні оцінювання увагу акцентовано на знанні Закону України «Про охорону праці», Інструкції з техніки безпеки при технічному обслуговуванні і ремонті обладнання вертикальних стволів шахт та робіт, що виконуються за допомогою підйомних і підвісних колисок і Правил безпеки у вугільних шахтах.
«Під час складання іспитів працівники показали позитивний результат та можуть бути допущені до подальшої роботи», – зазначив представник Державної служби з питань праці Олександр Арямін.
? Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua