Позаплановий превентивний захід у ВП «Відродження» ДП «Львіввугілля»

26 січня 2023
Позаплановий превентивний захід у ВП «Відродження» ДП «Львіввугілля».
Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели захід на дільниці шахтного транспорту, поверхневому промисловому майданчику шахти. Охоплена аудиторія – 12 працівників вугільного підприємства на 4-ох робочих місцях.
Під час заходу наголошено на правилах поведінки при проведенні робіт та при обслуговуванні обладнання підвищеної небезпеки, дотримання правил особистої і колективної безпеки, а також щодо дій поверхневих працівників в разі повного знеструмлення шахти та неприпустимість використання саморобних обігрівачів для обігріву приміщень дільниці.
➡️ Проведено тренінг з працівниками дільниці на вміння користуватися порошковими та пінними вогнегасниками та практичне під’єднання протипожежних рукавів і стволів до пожежно-зрошувального трубопроводу та гасіння умовної пожежі з метою її оперативної локалізації і ліквідації.
❗️ Виявлено 15 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та 7 небезпек для працівників, що зайняті на обслуговуванні обладнання та механізмів поверхневого комплексу та промислового майданчику дільниці шахтного транспорту, дві з них було усунуто під час заходу.
За результатами превентивного заходу керівнику шахти було надіслано відповідний лист, в якому викладено всі виявлені порушення та рекомендовано до усунення порушень, які за певних обставин можуть створити загрозу життю і здоров’ю працівників. Рекомендовано заборонити проведення електровозної відкатки на поверхневому промисловому майданчику шахти.
📲 Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua