Позицію Головного управління щодо заборони Стебницькому ГХП ,,Полімінерал» виконання небезпечних робіт та експлуатації обладнання доведено в апеляційному суді

16 лютого 2021

 

У квітні 2020 року Головним управлінням Держпраці у Львівській області проведено планову перевірку у ПрАТ ,,Стебницьке гірничо-хімічне підприємство ,,Полімінерал”.
У зв’язку з встановленням порушень вимог нормативно-правових актів у сфері охорони праці та промислової безпеки, які становить загрозу життю та здоров’ю його працівників, Головне управління звернувся з позовом до суду щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду та заборони:
– ведення гірничих робіт по руднику № 1 ПрАТ ,,Стебницьке гірничо-хімічне підприємство ,,Полімінерал”;
– експлуатацію зварювального трансформатора СТШ-500 зав. № 2521, інв. № 9677, що експлуатується у гаражі зберігання акумуляторних електровозів (1 горизонт) гірничої дільниці № 1;
– виконання зварювальних робіт зварювальним трансформатором ТДМ-401ТІ зав. № 67, зварювальним кабелем та електродотримачем.
Позицію Головного управління підтримав суд першої та апеляційної інстанцій.
Відтак, ПрАТ ,,Стебницьке гірничо-хімічне підприємство ,,Полімінерал” таки заборонено виконання небезпечних робіт та експлуатацію обладнання до повного усунення грубих порушень вимог безпеки.

 

 

 

Фото з відкритих джерел