Працівникам ПАТ “Миколаївцемент” розповіли про вимоги охорони праці при роботах на кар’єрах

26 грудня 2018

Днями представники ГУ Держпраці у Львівській області провели нараду для працівників ПАТ “Миколаївцемент”  щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці, промислової безпеки та гірничого законодавства під час ведення гірничих робіт на Кагуївському кар’єрі суглинків та глин.

Головні державні інспектори відділу нагляду у гірничодобувній промисловості поінформували інженерно-технічний персонал та керівника підприємства про права громадян на безпечну працю  і  розповіли про Правила охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом при веденні гірничих робіт на кар’єрах з видобутку корисних копалин.

Також інспектори поінформували про вимоги Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. Зокрема йшлося  про строки видання дозволів, умови видання дозволів без проведення аукціону, порядок погодження місцевими радами, переоформлення та продовження строку дії дозволів.

Детальніше зупинилися на важливості щорічних медичних оглядів та додаткових відпустках для працівників залучених до важких та шкідливих умов праці.

Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці наголосила присутнім на необхідності  обов’язкового офіційного оформлення усіх працівників, а також розповіла про пільги та компенсації за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Наголосила на необхідності атестації робочих місць.

За результатами зустрічі, керівництву підприємства рекомендовано розробити план роботи служби охорони праці на 2019 рік та забезпечити працівників в повному обсязі засобами індивідуального захисту для безпечного ведення гірничих робіт.