Працівникам ПрАТ «Шахта «Надія» роз’яснено недоліки, допущені під час ліквідації умовної аварії

23 листопада 2021

Під час навчальної тривоги, що відбулась днями у ПрАТ «Шахта «Надія», комісія перевірила знання та практичні навики працівників підприємства щодо плану дій при порятунку людей у випадку аварії. Також було проаналізовано якість затвердженого Плану ліквідації аварій та його відповідність фактичному положенню в шахті.

Хід навчальної тривоги контролювала комісія у складі начальника Управління гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Львівській області Володимира Осадці, першого заступника командира Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону Дмитра Дищенка та головного інженера ПрАТ «Шахта «Надія» Юрія Плитина.

Під час підсумкової наради члени комісії відзначили – дії гірничого диспетчера під час ліквідації умовної аварії були незадовільними. Працівникам роз’яснили негативні наслідки, до яких могли б привести допущені помилки та розповіли алгоритм правильних дій. Підготовку інших посадових осіб та працівників шахти комісія оцінена як задовільну. 

 

До слова, навчальну тривогу проведено відповідно до «Графіку протиаварійних тренувань з ліквідації умовної аварії на підприємствах Міненерговугілля на 2021 рік».