Правила поведінки поблизу електроустановок

15 листопада 2017

Стороннім  особам  забороняється  знаходитись  у  приміщенні  і  на  території  електромережевих споруд, виконувати  самовільне  переключення  або підключення в електричних мережах. Забороняється  відкривати  двері приміщень  електроустановок і проникати за огорожі та бар’єри.

 Під проводами ліній електропередач  і вводами в будинки не можна зводити  будь-які споруди, складати дрова, солому, розпалювати  багаття. При виявленні обірваного проводу, що впав на землю, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкодженої опори необхідно негайно повідомити про це в місцеву районну електромережу. Місце, де знаходиться обірваний провід, необхідно захистити  в  радіусі 8-10 м, виставити  охорону і нікого  не допускати  до прибуття  аварійної  бригади. Дотик  до обірваного проводу є  небезпечним  для  життя.

 Систематично  попереджайте  дітей  про небезпеку ураження електричним  струмом і забороняйте  їм  влазити  на  опори  ліній  електропередач, проникати  в трансформаторні підстанції  або в  технічні  підвали  житлових  будинків, де знаходяться проводи і  комунікації. Як правило, в цих місцях  нанесені  попереджувальні  спеціальні  знаки  або  прикріплені  відповідні плакати. Всі ці знаки і плакати  попереджають  людину про небезпеку ураження електричним струмом, і нехтувати ними, а тим більше знімати їх, не припустимо. 

Не можна накидати  на проводи інші предмети, розбивати  ізолятори, відкривати  електрощитові, що знаходяться в під’їздах будинків.