Превентивні заходи з аграріями краю: Роботодавці залучали до роботи на полях найманих працівників без державної реєстрації підприємницької діяльності.

21 травня 2024
✅ Превентивні заходи з аграріями краю: Роботодавці залучали до роботи на полях найманих працівників без державної реєстрації підприємницької діяльності.
?? Головні державні інспектори Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Держпраці Віталій Юртин та Михайло Джумеля провели профілактичну роботу із суб’єктами сільського господарства Хустського та Виноградівського районів.
?? Під час заходів посадовці звернули особливу увагу на важливість офіційного оформлення трудових відносин, що є запорукою дотримання прав працівників та запобігання випадкам нелегальної праці. Наголошено на вимогах до роботодавців своєчасно виплачувати заробітну плату підлеглим аграрного сектору, а також надання їм належних умов праці та соціальних гарантій.
➡️ Окремо було розглянуто питання небезпеки торгівлі людьми, що особливо актуально для працівників у сільськогосподарській галузі. Інспектори пояснили ризики, пов’язані з нелегальним працевлаштуванням, та надали рекомендації щодо заходів безпеки, які можуть знизити ймовірність потрапляння у ситуації примусової праці.
Крім того, звернули увагу на:
– ризики дискримінації і мобінгу, ВІЛ/СНІД;
– працевлаштування неповнолітніх
– психосоціальну підтримку на робочому місці;
– забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах.
? Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/