Превентивний захід на робочих місцях на тему: «Вимоги безпеки щодо облаштування і утримання будівельних майданчиків, виробничих дільниць і робочих місць»

06 січня 2023
✅ Превентивний захід на робочих місцях на тему: «Вимоги безпеки щодо облаштування і утримання будівельних майданчиків, виробничих дільниць і робочих місць»
Посадовці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час заходу на ПП ПБК «СІМЕЙНИЙ МАЄТОК» акцентували увагу на вимогах: будівельні майданчики, дільниці та робочі місця мають бути облаштовані засобами індивідуального захисту та засобами колективного захисту, системами зв’язку та сигналізації, інструментами пожежогасіння тощо.
❗️ Нагадуємо, будівельне обладнання повинне відповідати нормам регуляторних актів і на нього повинна бути наявна технічна документація. Для кожного об’єкта слід затвердити інструкції з пожежної безпеки та пам’ятки про особливості роботи у вибухопожежонебезпечних , пожежонебезпечних приміщеннях. Робітники мають бути ознайомлені із внутрішніми протипожежними інструкціями до початку робіт.
❗️ Перед початком робіт у приміщеннях, де існує ризик виділення шкідливих газів, слід попередньо провести оцінку стану повітря. При виявленні концентрації небезпечних газів роботи повинні бути припинені для провітрювання робочих місць та забезпечення робітників відповідними засобами захисту.
📲 Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua