Про дотримання правил безпеки при користуванні газом в побуті говорили на Буському радіо (Редакція Буського районного радіомовлення)

28 лютого 2023
?️ Про дотримання правил безпеки при користуванні газом в побуті говорили на Буському радіо (Редакція Буського районного радіомовлення)
Фахівцем Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці акцентовано увагу на Законі України «Про охорону праці» та затвердженого Положення про Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці нами не здійснюється нагляд за використанням споживачами природного газу в побуті.
З початку 2023 року Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці було проведено 3 технічні розслідування аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті, в яких постраждало 5 мешканців м. Львова та Львівської області, з них 4 загинуло. Всі випадки аварій, які нами розслідувались, були пов’язані з отруєнням чадним газом.
Основними причинами отруєння чадним газом є використання газової плити для обігріву. Газову плиту часто взимку використовують не за призначенням – гріють приміщення, відкриваючи всі конфорки та духовку. При цьому процес спалювання кисню відбувається значно швидше. А якщо щільно закриті і вікна, і двері, адже людям холодно, то притоку кисню немає взагалі і помешкання наповнюється чадним газом дуже швидко. За таких умов не працює вентиляція, навіть якщо вона повністю справна та прочищена.
? Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua