Про особливості нарахування зарплати у цьому місяці йшлося під час семінарів з питань трудового законодавства

26 січня 2018

Впродовж цього тижня фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області провели семінари для роботодавців Самбірського, Яворівського, Золочівського, Жовківського районів, міста Стрий та освітян Жовтанецької ОТГ.

Інспектори праці наголошували присутнім на необхідності підвищення мінімальної зарплатні, розмір якої з 1 січня 2018 року становить 3723 грн. Представникам підприємств надали практичні рекомендації  щодо коригування заробітної плати, яку необхідно здійснювати при обчисленні середньоденного заробітку за період підвищення тарифних ставок і посадових окладів, достовірність ведення обліку робочого часу, процедури надання невикористаних відпусток та інших вимог законодавства про працю.

Також роботодавцям розповіли про можливість проведення, за їх бажанням, аналізу стану дотримання законодавства про працю. Слід зазначити, що за результатами проведення такого аудиту у разі виявлення порушень норм чинного законодавства суб’єктів господарювання не притягують до відповідальності, а лише надають рекомендації щодо їх усунення.

с. Жовтанці

м. Самбір

м. Стрий

м. Жовква

м. Яворів