“ПРО ВАЖЛИВЕ”: чи дотримуються норм законодавства при підвищенні зарплатні медикам на Львівщині

18 лютого 2022

У четвер, 17 лютого, на хвилях українського радіо «Львів» говорили ПРО ВАЖЛИВЕ: чи дотримуються норм законодавства при підвищенні зарплатні медикам на Львівщині.

Зокрема заступник начальника управління з питань праці Головного управління Держпраці у Львівській області Наталія Щерба розповіла про роботу, яка зараз проводиться в області з метою недопущення порушень прав медпрацівників. Посадовиця повідомила з якими питаннями звертаються працівники медустанов до Головного управління та пояснила права працівників та обов’язки роботодавців, передбачені чинним законодавством про працю.

Представниця Головного управління попередила про відповідальність за порушення норм законодавства про працю та оплату праці. Наголосила на неприпустимості примушування працівників до написання заяв про запровадження неповного робочого часу. Водночас працівників закликала не вестись на такі провокації та звертатись у правоохоронні органи у випадку чинення тиску, а у випадку порушення трудових прав – до Головного управління Держпраці у Львівській області.

Також в межах ефірного часу Наталія Щерба надала відповіді на численні запитання від слухачів – працівників медичних закладів.