Проаналізовано стан виконання умов погодження Програм розвитку гірничих робіт вугільних шахт у 2021 році та плани на наступний рік

07 грудня 2021

Під час наради, що відбулась під головуванням першого заступника начальника Головного управління Держпраці у Львівській області Миколи Прокоп’яка, розглянуто Програми розвитку гірничих робіт  вугільних шахт області  на 2022 рік.

Захід відбувся за участі заступника командира Львівсько–Волинського воєнізованого гірничорятувального загону по ПР, представників управління гірничого нагляду ГУ Держпраці у Львівській області, а також керівників та інших відповідальних посадових осіб вугільних підприємств.

В межах зустрічі заслухано представників підприємств щодо стану виконання впродовж 2021 року умов погодження Головним управлінням програм розвитку гірничих робіт шахт ДП «Львіввугілля» та ПрАТ «Шахта «Надія» на 2021 рік.

Варто відзначити, більшість вимог підприємствами виконано своєчасно. Водночас, у зв’язку з наявністю низки порушень, що несуть загрозу життю працівників, Микола Прокоп’як наголосив: «Погодження Програм розвитку гірничих робіт на 2022 рік по шахтах ДП «Львіввугілля» можливе лише за умови усунення усіх недоліків та порушень у визначеному чинним законодавством порядку».

Окрім цього, Головним управлінням не погоджено ВП «Шахта «Степова» Програму розвитку гірничих робіт на 2022 рік у зв’язку із відсутністю спеціального дозволу на користування надрами та акту про надання гірничого відводу.

Інформаційно

Станом на 02.12.2021 року 27 % підземних працівників ДП «Львіввугілля», а саме 1073 підземних працівники, не пройшли у передбачені терміни періодичні практичні тренування в саморятівниках у спеціальних «димових камерах». 

Для індивідуального закріплення за обліковою чисельністю підземних працівників не вистачає більше пів тисячі ізолюючих саморятівників та майже  400 головних акумуляторних світильників.

Гірничі виробки шахт ДП «Львіввугілля» забезпечені на 88% пожежно-зрошувальними трубопроводами.

Впродовж 11 місяців 2021 року на відокремлених підрозділах ДП «Львіввугілля» стався 81 нещасний випадок на виробництві, що на 9 випадків більше ніж за аналогічний період 2020 року.