Проведена технічна консультація на робочому місці з посадовими особами і працівниками Львівської філії ТзОВ «МЕТАЛХОЛДИНГ ТРЕЙД» з питань дотримання вимог безпеки під час навантажувально-розвантажувальних робіт з використанням мостових кранів

16 лютого 2023
Проведена технічна консультація на робочому місці з посадовими особами і працівниками Львівської філії ТзОВ «МЕТАЛХОЛДИНГ ТРЕЙД» з питань дотримання вимог безпеки під час навантажувально-розвантажувальних робіт з використанням мостових кранів.
Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці нагадали присутнім, що вантажопідіймальні крани належать до механізмів та обладнання підвищеної небезпеки і при їх експлуатації, ремонті, монтажу чи технічному обслуговуванні можуть виникати чи створюватись небезпечні ситуації і як наслідок відбуватися небезпечні події.
➡️ Для запобігання виникнення небезпечних ситуацій і подій необхідно дотримуватись вимог відповідних нормативно правових актів з охорони праці, технологічних карт на навантажувально- розвантажувальні роботи та схем строповки вантажів, які повинні бути на робочих місцях.
Акцентовано увагу на необхідності дотримання періодичності проведення експертних обстежень механізмів та устаткування з вичерпаним граничним терміном експлуатації, періодичних технічних оглядів та недопущенні в роботу неопосвідчених механізмів та устаткування підвищеної небезпеки. Звернули увагу на важливість організації своєчасного та якісного технічного обслуговування механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.
Проведено роз’яснення деяких питань нових «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання».
👉 Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua