Проведено навчання в сколівській дільниці Стрийського відділення АТ «Львівгаз»

04 квітня 2023
✅ Проведено навчання в сколівській дільниці Стрийського відділення АТ «Львівгаз»
Фахівці відділу з питань безпеки праці південного регіону Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці провели навчання на тему: «Безпека під час експлуатації газового господарства».
❗️ Наголошено, що безпечне та зручне користування газовими приладами повинно проводитись при дотриманні вимог «Правил безпеки систем газопостачання» (НПАОП 0.00-1.76-15) та інструкцій заводів – виготовлювачів.
Технічний стан газопроводів (підземних, надземних, наземних та ввідних) і споруд на них повинен систематично контролюватись власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем)) шляхом проведення комплексного технічного огляду (обходу) трас газопроводів, технічного обстеження, в тому числі КПО, вимірювання захисних потенціалів і перевірки ефективності роботи засобів ЕХЗ.
❗️ При технічному огляді надземні газопроводи необхідно перевіряти на можливий виток газу. Зовнішній стан газопроводу перевіряють візуально: кріплення та фарбування, провисання труб, стан запірних пристроїв, ізолювальних з’єднань, опор, наявність діелектричних підкладок тощо. Технічні огляди трас надземних газопроводів здійснюються не рідше ніж один раз на 6 місяців. Результати обходів газопроводів фіксуються у журналі технічних оглядів і обходів газопроводів.
➡️ Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану можна знайти на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua