Проведено семінар-навчання на тему: «Безпека під час експлуатації електрогенераторів» та «Безпека під час експлуатації обладнання що працює під тиском»

10 лютого 2023
✅ Проведено семінар-навчання на тему: «Безпека під час експлуатації електрогенераторів» та «Безпека під час експлуатації обладнання що працює під тиском».
Під час заходу наголошено на особливостях експлуатації обладнання, яке до недавнього часу не використовувалось при експлуатації стаціонарних котелень- дизельних генераторів, щоб запобігти виникненню виробничого травматизму та приведення в відповідність документів що належать до нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.
Наголошено, що машиніст дизельного генератора (електростанції), якому поручають виконувати роботу по його експлуатації та обслузі, якщо це працівник підприємства, або новоприйнятий працівник, повинен пройти вступний інструктаж з охорони праці, виробничої санітарії, пожежної безпеки, прийомів і способів надання долікарської допомоги потерпілим та повинен бути ознайомлений під розпис з умовами праці, правами і пільгами за роботу в шкідливих та небезпечних умовах праці, про правила поведінки при виникненні аварій.
До початку роботи безпосередньо на робочому місці машиніст електростанції повинен пройти первинний інструктаж з безпечних прийомів виконання робіт.
Зосереджено увагу:
– на використанні засобів колективного та індивідуального захисту, під час ремонту обладнання;
– на необхідності оформлення наряду-допуску при роботах по обслузі дизельного генератора;
– на питаннях електробезпеки при виконанні робіт по заправці двигуна генератора паливом.
📲 Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua