РЕАЛЬНІ ІСТОРІЇ. Інспектор праці допоміг консультацією неповнолітньому працівнику з Луганської області

27 лютого 2023
РЕАЛЬНІ ІСТОРІЇ
✅ Інспектор праці допоміг консультацією неповнолітньому працівнику з Луганської області
17-річному Едуарду (ім’я змінено) через війну довелося виїхати з Луганщини у більш безпечний регіон. Туди ж з часом перемістилося і підприємство, на якому він працював.
Більшість працівників звільнилися, а нових роботодавець не найняв. Тому Едуарду тепер доводилося працювати по 10 годин на день, інколи навіть без вихідних. Директор мотивував таку завантаженість війною та часто не оплачував додаткову роботу. Через постійну перевтому хлопець почав помилятися і працювати повільніше. Це не влаштовувало роботодавця і він почав штрафувати Едуарда.
Хлопець хотів вже шукати іншу роботу, але прочитав у соцмережі, що можна порадитися з інспекторами праці і написав на електронну пошту сервісу онлайн консультування територіального органу Держпраці.
❗️ Інспектор повідомив Едуарду, що осіб, які молодші 18-ти років, забороняється залучати до надурочних робіт. Тривалість роботи працівників віком від 16 до 18 років не може перевищувати 36 годин на тиждень. Посадовець запропонував звернутися письмово про порушення своїх трудових прав.