Семінар для працівників та учнів Турківського професійного ліцею Самбірського району на тему: «Безпека під час експлуатації генераторів»

03 липня 2023
✅Семінар для працівників та учнів Турківського професійного ліцею Самбірського району на тему: «Безпека під час експлуатації генераторів».
👉Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розказано про основні типи, принцип роботи електрогенераторів та вказав основні вимоги, яких потрібно дотримуватись при аварійному відключенні електроенергії, перед підключенням електрогенератора до мережі, а саме:
✔️необхідно переконатись, про відключення обладнання та мережі освітлення навчального корпусу від загальної мережі електропостачання;
✔️перевірити справність кабелів живлення від електрогенератора, та заземлюючого пристрою, якщо генератор не підключений до загальної мережі заземлення будівлі стаціонарно;
✔️перевірити кріплення основних вузлів електрогенератора перед його пуском та ввімкненням до мережі котельні;
✔️перевірити наявність палива в баку та оливи в картері двигуна відсутність слідів підтікання;
✔️запуск двигуна електрогенератора проводити в суворій відповідності з інструкцією заводу –виробника при знятому навантаженні.
📌В процесі експлуатації електрогенераторам необхідно поводити періодичне технічне обслуговування кваліфікованим персоналом, обсяги та регламенти робіт визначені в заводських формулярах та інструкціях. Обслугу електрогенератора, переключення живлення електромережі, включення-виключення обладнання в разі аварійного відключення електроенергії, повинні проводити фахівці відповідної кваліфікації згідно інструкції, розробленої власником з використанням засобів індивідуального захисту- діелектричні коврики, рукавиці тощо. Інструкції, та схеми підключення генератора до мережі повинні знаходитись на робочих місцях.
❕Наголошено на забороні встановлення електрогенераторів в приміщеннях, навіть при відкритих вікнах, дверях, та заправки їх паливом тільки в неробочому стані при остиглому двигуні.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua