Для покращення надання адміністративних послуг фахівці ГУ Держпраці консультували працівників ЦНАПів Львова

07 жовтня 2019

Днями головні державні інспектори відділу експертної роботи ринкового нагляду та надання адміністративних послуг ГУ Держпраці у Львівській області провели  навчальний семінар з представниками  районних ЦНАПів міста Львова.

Головні державні інспектори проаналізували  причини відмов при видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Отже, представники ГУ Держпраці  наголосили, що роботодавець повинен подати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці дозвільному органу за своїм місцезнаходженням. Всі поля, передбачені формою Декларації, зокрема «Інші відомості», повинні бути заповнені.

Інформацію щодо робіт підвищеної небезпеки  та машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки можна зазначати в одній декларації.

Також представникам ЦНАПів було наголошено, що однією  з причин відмов у видачі дозволу  є  оформлення заяви із порушенням встановлених вимог, а саме:

  • у рядку «Відомості про роботодавця» не зазначається вся необхідна інформація відповідно до підстрочного тексту;
  • фізична особа-підприємець не зазначає в заяві паспортні дані;
  • не зазначається дата заповнення заяви;
  • відсутнє доручення на уповноважену особу.

Наприкінці семінару учасники обговорили дієві методи співпраці і акцентували увагу на важливості злагодженої роботи  фахівців Держпраці та ЦНАПу з метою покращення надання адміністративних послуг.