Семінар на тему: «Дотримання вимог з безпеки праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання» на підприємстві основним видом діяльності якого є виробництво виробів з деревини

10 липня 2023
✅Семінар на тему: «Дотримання вимог з безпеки праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання» на підприємстві основним видом діяльності якого є виробництво виробів з деревини.
👉Метою заходу є ознайомлення відповідальних осіб та персоналу з основними вимогами, яких потрібно дотримуватись під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання та приведення в відповідність документів, що належать до нормативно – правових актів з охорони праці та промислової безпеки.
✔️Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці наголошено, що власник (роботодавець) повинен забезпечити утримання машин, механізмів, виробничого обладнання у справному стані шляхом проведення оглядів, обслуговування і ремонтів в терміни передбачені настановами з експлуатації.
📌Роботодавець повинен вживати необхідних заходів, щоб виробниче обладнання, яке використовується працівниками для ремонту, відповідало виконуваній роботі або було належним чином пристосоване для виконання роботи та не становило загрози їхньому життю або здоров’ю. Ремонтні роботи у стаціонарних умовах повинні проводитись у пристосованих для цього приміщеннях або майданчиках та виконуватись працівниками, що мають відповідну кваліфікацію. Робочі місця з ремонту та технічного обслуговування техніки повинні бути обладнані підйомними механізмами. Захаращування проходів і робочих місць вузлами та деталями машин, що ремонтуються, матеріалами і відходами забороняється.
📲Посилання на інформаційний портал www.pratsia.in.ua