Семінар на тему: «Вимоги щодо безпечного виконання робіт в траншеях, котлованах та замкненому просторі» для працівників Виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Самбір, на місці виконання робіт при прокладанні міського каналізаційного колектора

11 травня 2023
✅Семінар на тему: «Вимоги щодо безпечного виконання робіт в траншеях, котлованах та замкненому просторі» для працівників Виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Самбір, на місці виконання робіт при прокладанні міського каналізаційного колектора.
👉Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці наголошено на дотриманні вимог безпеки, щодо організації безпечного виконання робіт в замкнутому просторі.
➡️Роботи у замкнутому просторі відносять до газонебезпечних робіт, тому що під час їх проведення можлива або не виключена можливість виділення в робочу зону вибухонебезпечних чи шкідливих парів, газів, інших речовин, здатних викликати вибух, загоряння, в кількостях, що перевищують гранично допустиму концентрацію . При недостатності кисню або за наявності токсичних чи горючих газів може утворитися небезпечне повітряне середовище. Дане середовище може виникнути і від викидних газів установок та автотранспортних засобів, через утворення вуглекислого газу у крейдяному ґрунті, через розкладання осаду у каналізаційному колекторі, витоку газу з газопроводу, корозії металоконструкцій, присутності бензину та різноманітних відходів виробничих підприємств. Робота, що проводиться у замкнутому просторі, може зробити цей простір ще більш небезпечним.
✔️Роботи, які виконуються у закритих просторах, котлованах, траншеях, відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, до них застосовують додаткові вимоги з охорони праці та видається наряд-допуск.
📲Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендують шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайті https://dsp.gov.ua