Семінар-нарада на тему: «Організація та безпечне виконання робіт на будівельних майданчиках із застосуванням механізмів, вантажопідіймальних машин та інструменту» на ТзОВ «Цикада-Плюс»

21 жовтня 2022
✅ Семінар-нарада на тему: «Організація та безпечне виконання робіт на будівельних майданчиках із застосуванням механізмів, вантажопідіймальних машин та інструменту» на ТзОВ «Цикада-Плюс»
Посадовці Головного управління Держпраці у Львівській області з метою висвітлення вимог під час експлуатації будівельних машин, засобів механізації, пристроїв, оснащення, ручних машин, інструментів провели семінар-нараду на ТзОВ «Цикада-Плюс».
❗️Під час заходу акцентовано увагу на вимогах, під час яких повинні передбачені заходи та засоби із запобігання впливу на працюючих небезпечних та шкідливих виробничих факторів, зокрема:
− підвищений рівень шуму, вібрації, загазованості, запиленості робочої зони машиніста;
− недостатня освітленість робочої зони;
− підвищена напруга в електричному колі, замикання якого може відбутися через тіло людини.
📍 Роботодавець, який експлуатує вантажопідіймальні крани та технологічну оснастку до них, повинен забезпечувати відомчий нагляд та утримання їх у справному стані, безпечну експлуатацію (згідно з вимогами нормативних документів) або укласти договір зі спеціалізованою організацією на виконання цих робіт.
Посадовцями Держпраці наголошено на забезпеченні безпечного виконання робіт вантажопідіймальними кранами. Експлуатацію будівельних машин необхідно здійснювати відповідно до параметрів, що визначені технічним паспортом та іншими вимогами щодо безпечного застосування машин.
📲 Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook