Семінар-нарада з питань дотримання основних вимог безпеки під час експлуатації котелень та опалювального обладнання на ПрАТ «Львівський жирокомбінат»

12 вересня 2022
✅ Семінар-нарада з питань дотримання основних вимог безпеки під час експлуатації котелень та опалювального обладнання на ПрАТ «Львівський жирокомбінат»
За участю інспектора Головного управління Держпраці у Львівській області відбулась семінар-нарада на ПрАТ «Львівський жирокомбінат» з метою дотримання основних вимог ДБН В.2.5-77:2014 (Котельні) та «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» монтажної та налагоджувальної організації, яка проводить заміну обладнання під тиском (економайзера) на підприємстві.
? Звернуто увагу на обов’язковому проведені технічних оглядів та експертних обстежень котлів, обстежень димових вентиляційних каналів, належного рівня електробезпеки, наявності експлуатаційної документації, організації технічного обслуговування обладнання, призначення відповідальної особи за справний стан та безпечну експлуатацію котлів.
❗️ Під час заходу акцентовано увагу на переліку технічної документації, яка повинна бути представлена монтажною та налагоджувальною організацією суб’єкту господарювання. Роз‘яснено порядок введення в експлуатацію нововстановленого котла, водяного економайзера.
? Інспектором наголошено на головних вимогах до роботодавця та працівників, щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, утримання у безпечному технічному стані теплотехнічного обладнання котельні. За порушення зазначених вимог безпечного виконання робіт на висоті – відповідальність несе і роботодавець, і працівники.
❗️ Важливим є проведення навчання, інструктажу та перевірки знань з питань охорони праці працівників, дотримання порядку їх допуску до обслуговування обладнання котельні, забезпеченні працівників засобами індивідуального захисту.
? Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook