Семінар-навчання з працівниками КП «Житловоексплуатаційне об’єднання Дрогобицької міської Ради» на тему «Дотримання вимог безпеки при експлуатації систем газопостачання»

04 січня 2023
✅ Семінар-навчання з працівниками КП «Житловоексплуатаційне об’єднання Дрогобицької міської Ради» на тему «Дотримання вимог безпеки при експлуатації систем газопостачання»
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено превентивний захід з роз’яснення основних вимог «Правил безпеки систем газопостачання» під час експлуатації газових приладів.
Під час заходу зосереджено увагу на основних заходах безпеки під час опалювального періоду, зокрема, якості перевірки димовентиляційних каналів та технічного обслуговування газових приладів.
❗️ Нагадуємо, одним з неприємних фактів пов’язаних з опалювальним періодом є зростання рівня аварійності при користуванні газовими приладами та газифікованими агрегатами.
Фахівцями Держпраці акцентовано на основних причинах аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті:
– відсутність в газифікованих приміщеннях сигналізаторів загазованості,
– самовільна заміна або догазифікація газових приладів,
– несправність автоматики безпеки газових приладів,
– несправність димовентиляційних каналів,
– наявність в газифікованому приміщенні, яке обладнане приладами і апаратами з відводом продуктів згорання в димоходи вентиляції зі штучним спонуканням;
– не забезпечення власниками (орендарями) технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах.
📲 Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua