Семінар у ПАТ «Галичфарм»: присутні обговорили вимоги законодавства з питань охорони праці

02 травня 2019

Днями  у ПАТ «Галичфарм» відбувся семінар щодо останніх змін  у  законодавстві з питань охорони праці.

Учасники  проаналізували  заходи щодо  дотримання  безпечних  умов  праці, які проводяться на підприємстві під час виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Під час наради розглядалися  також питання щодо посилення відомчого нагляду за чітким дотриманням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці та з безпечного виконання будь-яких робіт.

Також йшлося про розроблення додаткових організаційно-технічних заходів для зниження ризиків виникнення аварійних ситуацій і аварій, а також профілактики виробничого травматизму.

Разом з тим  розглядалися причини виникнення і наслідки нещасних випадків й аварій у фармацевтичній галузі.

Більш детальніше були розглянуті вимоги «Технічного регламенту засобів індивідуального захисту»,  які затверджені Постановою КМУ № 761 від 27 серпня 2008 р. Зокрема, вимоги до засобів захисту органів зору та вимоги до засобів захисту, що призначаються для запобігання падінню з висоти.

Зроблений наголос на переліку та змісту документації, якою повинні супроводжуватись засоби захисту. Особливу увагу було приділено маркуванню засобів індивідуального захисту знаком відповідності технічним регламентам .

 Окрім цього, присутніх на семінарі поінформовано щодо необхідності дотримання вимог «Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників». Відповідно до  цього документу, суб’єкт господарювання повинен забезпечити  встановлення знаків безпеки і/або захисту здоров’я працівників,  якщо немає можливості усунути або обмежити небезпеку шляхом застосування засобів колективного захисту або вжиття заходів до організації праці, запровадження безпечних технологічних процесів і методів роботи; та забезпечити навчання найманих  працівників  щодо  змісту знаків безпеки і захисту здоров’я на робочому місці.

Довідка:

ПАТ «Галичфарм» є лідером у сфері виробництва готових лікарських засобів, фіто-хімічних субстанцій на основі екстракції рослинної лікарської сировини. У 1992 р. підприємство одержало статус акціонерного товариства відкритого типу «Галичфарм». З 2005 року підприємство є учасником Корпорації «Артеріум».