Щодо ПП «БК «Буд електро монтаж» скеровано позов до суду про заборону виконання небезпечних робіт та експлуатації небезпечного обладнання

09 жовтня 2020

Державними інспекторами Головного управління Держпраці у Львівській області проведено планову перевірку щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у ПП «БК «Буд електро монтаж».

Під час контрольного заходу фахівці виявили факти порушень, які можуть створювати загрозу життю та здоров’ю працівників підприємства.  

Зокрема встановлено, що не проведено експертні обстеження і позачергові технічні огляди баштового крана КБ-100 3А-1 (обліковий номер № Л-7878) та  автомобільного крана КС-4572 А (завод. № 420) після закінчення призначеного строку служби. Окрім цього,  автомобільний кран не забезпечено паспортом від заводу виробника.

Не призначено відповідальних працівників за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання; за утримання обладнання в справному стані; за безпечне проведення робіт зазначеними баштовим та автомобільним кранами. Працівники, зайняті на роботах підвищеної небезпеки, не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці.

Також виявлено, що робочі місця і проходи до них, розташовані на висоті більше ніж 1,3 м і на відстані менше ніж 2.0 м від межі перепаду по висоті, не всюди огороджені захисними огорожами.

За результатами перевірки державі інспектори зобов’язали керівництво негайно усунути порушення.

Разом з тим, з метою недопущення нещасних випадків на виробництві, збереження життя та здоров’я працівників Головним управлінням Держпраці у Львівській області скеровано позовну заяву до суду щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до ПП «Будівельна компанія «Буд електро монтаж».

Зокрема, Головне управління просить заборонити підприємству виконання робіт підвищеної небезпеки не атестованими працівниками; виконання робіт на висоті без огородження; експлуатувати баштовий кран КБ-100 3А-1 (обліковий номер № Л-7878) та автомобільний кран КС-4572 А (завод. № 420), які знаходяться на будівельному майданчику у місті Пустомити на вулиці Шевченка, 181 до усунення порушень вимог безпеки.

 

ФОТО: ДЖЕРЕЛО GOOGLE.COM