В ГУ Держпраці відбулося перше засідання Комісії з оцінки корупційних ризиків

29 листопада 2017
Сьогодні, 29 листопада, в ГУ Держпраці у Львівській області  відбулося перше засідання Комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Головного управління.
В рамках засідання присутні обговорили проекти Плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію корупції в ГУ Держпраці у Львівській області та Плану роботи головного спеціаліста з питань протидії корупції на 2018 рік.
За словами голови комісії, головного спеціаліста з питань протидії корупції Уляни Гротовицької, ці плани є основними документами, що визначають антикорупційну діяльність в Управлінні.
Разом з тим члени Комісії ознайомилися з положенням про Комісію, обговорили порядок її функціонування та наступні кроки діяльності.
Члени комісії запропонували провести тренінги за участі експертів, розглянути моделі поведінки у тих чи інших ситуаціях з можливими корупційними ризиками  та організувати тестування на знання антикорупційного законодавства.
Водночас під час засідання йшлося і про важливість взаємодії з громадськістю у питанні реалізації державної антикорупційної політики.
Відтак член  Громадської ради при ГУ Держпраці у Львівській області Зеновій Бермес запропонував доповнити плани пунктами щодо необхідності  своєчасного інформування громадськості про вжиті заходи для недопущення корупційних діянь та висвітлення на офіційному сайті ГУ повідомлень про шляхи запобігання корупції.
«Слід усувати передумови виникнення корупції, а не її наслідки»,- резюмував   Зеновій Бермес.

Слід зазначити, що до складу Комісії увійшли особи, які знають особливості діяльності Управління, його внутрішнє й зовнішнє середовище, а також представники служби управління персоналом, бухгалтерської служби та представники громадськості.