Студенти юридичних факультетів вишів Львова асистували у Громадській приймальні ГУ Держпраці

05 грудня 2017

 

Сьогодні, 5 грудня, в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права студенти юридичних факультетів Львівського національного університету ім. Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського торговельно-економічного університету спробували себе у ролі інспекторів, які консультують мешканців у  Громадській приймальні ГУ  Держпраці у Львівській області.

Передусім майбутнім юристам провели вступний інструктаж з охорони праці.

Опісля  представники юридичних факультетів ознайомилися з роботою Громадської приймальні, зокрема дізналися про те, у якій формі  роботодавці та працівники можуть звернутися для  отримання консультації.

Разом з тим майбутні юристи проаналізували  низку звернень з тих питань,  які  найчастіше надходять до Громадської приймальні.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ви завітали до структурного підрозділу ГУ Держпраці, який без перебільшення, виконує одну з найважливіших соціальних функцій», – сказав завідувач сектору звернення громадян та доступу до публічної інформації ГУ Держпраці у Львівській області Василь Чучман, звертаючись до студентів.

Слід зазначити, що під час проведення заходу майбутні юристи цікавилися  відмінностями між цивільно-правовим та трудовим договором, останніми змінами до трудового законодавства, з’ясували процедуру проведення   інспекційного відвідування та  особливості розгляду звернень  громадян.

Наприкінці вони висловили бажання пройти практику у ГУ Держпраці у Львівській області.

 «Такі заходи допоможуть майбутнім юристам  не лише отримати нові знання, але й здобути практичний досвід  застосування  трудового законодавства. Водночас ми розглядаємо роботу з молоддю, як один з пріоритетних напрямків у межах превентивної діяльності»,- резюмував завідувач сектору звернення громадян та доступу до публічної інформації.