Технічна консультація для працівників Славського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП “Галсільліс”, в ході якої розглянуто питання дотримання вимог безпеки під час проведення лісосічних робіт, трелювання та транспортування лісу.

21 березня 2024
✅Технічна консультація для працівників Славського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП “Галсільліс”, в ході якої розглянуто питання дотримання вимог безпеки під час проведення лісосічних робіт, трелювання та транспортування лісу.
👉До проведення основних лісосічних робіт необхідно виконати підготовчі роботи. Вони повинні виконуватись з метою створення безпечних умов праці при поточному рубанні лісу і для ведення робіт у подальшому. Вони включають:
✔️перевірку рівня радіації на радіоактивно забруднених територіях; розмітку границь пасік та стежок для переходів працівників з пасіки в пасіку;
✔️підготовку основної території лісосік;
✔️підготовку намічених на лісосіках для першочергового використання верхніх лісоскладів та проміжних лісовантажних пунктів з шириною, не меншою ніж 1,5-кратна довжина дерев (деревних хлистів, довгоття, сортиментів), які трелюються;
✔️комплекс робіт з підготовки додаткової робочої території лісозаготівельних бригад;
✔️приземлення усіх небезпечних та заважаючих безпечній роботі дерев у зовнішніх та внутрішніх зонах безпеки;
✔️встановлення побутового приміщення, заборонних знаків безпеки за межами робочої території бригад.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua