Технічна консультація на робочому місці у Львіському державному університеті безпеки життєдіяльності на тему: «Підстави та проведення медичних оглядів працівників».

09 березня 2023
✅ Технічна консультація на робочому місці у Львіському державному університеті безпеки життєдіяльності на тему: «Підстави та проведення медичних оглядів працівників».
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію на якій роз’яснено, що відповідно до ст. 17 ЗУ «Про охорону праці» встановлено обов’язок медичного огляду працівників, метою якого є визначення, оцінювання та фіксування стану здоров’я працівників, з’ясування можливості до виконання певних трудових обов’язків та встановлення медичних протипоказань, своєчасне виявлення гострих та хронічних захворювань.
Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затверджено Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246. Медичні огляди поділяються на:
– попередні (при прийнятті на роботу); – періодичні (протягом трудової діяльності); – позачергові (за ініціативою роботодавця чи працівника);
– щорічні (для осіб до 21 року).
За результатами періодичних медичних оглядів у разі потреби роботодавець повинен забезпечити проведення відповідних оздоровчих заходів.
Роботодавець має право в установленому законом порядку притягнути працівника, який ухиляється від проходження обов’язкового медичного огляду, до дисциплінарної відповідальності, а також зобов’язаний відсторонити його від роботи без збереження заробітньої плати.
📣 Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці рекомендовано шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua