Технічна консультація у КНП «2-а міська поліклініка м. Львова» на тему: «Дозвільна система у сфері охорони праці».

18 травня 2023
✅Технічна консультація у КНП «2-а міська поліклініка м. Львова» на тему: «Дозвільна система у сфері охорони праці».
👉Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надано розʼяснення Закону України «Про охорону праці», Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», Закону України «Про адміністративні послуги».
📌Відповідно до статей 1 та 2 Закону України ”Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” дія цього Закону поширюється на дозвільні органи, адміністраторів, уповноважений орган та суб’єктів господарювання, які мають намір провадити або провадять господарську діяльність.
❕Статтею 4 цього Закону визначено, що виключно законами, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру, встановлюється:
✔️необхідність одержання документа дозвільного характеру;
✔️дозвільний орган, уповноважений видавати документ дозвільного характеру;
✔️платність або безоплатність видачі документа дозвільного характеру;
✔️строк прийняття рішення про видачу або відмову у видачі документа дозвільного характеру;
✔️вичерпний перелік підстав для відмови у видачі та анулювання документа дозвільного характеру.
Єдині принципи, на яких базується дозвільна система у сфері господарської діяльності спрощують проходження дозвільних процедур і поліпшують умови ведення бізнесу в Україні.
📲Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua