Технічна консультація у суб’єкта господарювання, що займається виготовленням будівельних матеріалів на тему: «Забезпечення у необхідній кількості та правильне використання засобів індивідуального захисту”

25 липня 2023
✅Технічна консультація у суб’єкта господарювання, що займається виготовленням будівельних матеріалів на тему: «Забезпечення у необхідній кількості та правильне використання засобів індивідуального захисту”.
роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.
📌Для підприємств, незалежно від форм власності, або фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, витрати на охорону праці становлять не менше 0,5 відсотка від фонду оплати праці за попередній рік. Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та колективного договору.
Працівникам можуть видаватися засоби індивідуального захисту понад передбачені норми з врахуванням вимог технологічних процесів і нормативних актів про охорону праці, за погодженням із представниками профспілкових органів, за рішенням трудового колективу підприємства. У разі передчасного зношення цих засобів не з вини працівника роботодавець зобов’язаний замінити їх за свій рахунок. У разі придбання працівником спецодягу, інших засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджувальних засобів за свої кошти роботодавець зобов’язаний компенсувати всі витрати на умовах, передбачених колективним договором.
✔️Під час заходу роз’яснено про алгоритм дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках аварійного відключення джерела енергії.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua