Технічна консультація з працівниками Золочівського Професійного Ліцею Пту №10 на тему: «Надання першої домедичної допомоги у разі нещасного випадку на виробництві»

05 травня 2023
✅Технічна консультація з працівниками Золочівського Професійного Ліцею Пту №10 на тему: «Надання першої домедичної допомоги у разі нещасного випадку на виробництві».
👉Перша медична допомога – це комплекс заходів спрямованих на поновлення або збереження життя та здоров’я потерпілого, яке здійснюється особою яка знаходиться поряд з потерпілим (взаємодопомога), або самим потерпілим (самодопомога) до прибуття медичних працівників. При наданні першої долікарської допомоги треба керуватися такими принципами: правильність і доцільність; швидкість; продуманість, рішучість. спокій.
Той, хто надає першу допомогу, повинен знати: основні ознаки порушення життєво важливих функцій організму людини, загальні принципи надання долікарської допомоги та її прийомів щодо характеру отриманих потерпілим пошкоджень.
❕Згідно ст.14 ЗУ працівники зобов’язані дотримуватися вимог нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема дбати про безпеку і здоров’я людей у процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства. За порушення цих вимог працівники несуть безпосередню відповідальність.
📲 Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо: на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua