Технічне навчання з безпечного виконання робіт на розподільних газопроводах системи газопостачання м. Стрия

08 травня 2023
✅Технічне навчання з безпечного виконання робіт на розподільних газопроводах системи газопостачання м. Стрия.
👉Під час заходу акцентовано увагу, що роботи з обслуговування та ремонту газопроводів відносяться до газонебезпечних робіт, при виконанні яких є в наявності або не виключена можливість виділення в робочу зону, що визначається згідно з державним стандартом, вибухо- і вибухо-пожежонебезпечних речовин або шкідливої пари, газів та інших речовин, здатних викликати вибух, загоряння, шкідливо вплинути на організм людини, а також роботи при недостатньому вмісту кисню (об’ємна частка нижче 20%).
Основним нормативно-правовим актом, що регулює порядок виконання газонобезпечних робіт, є Типова інструкція з організації безпечного ведення газонебезпечних робіт, затверджена Держгіртехнаглядом СРСР 20.02.1985; НПАОП 0.00-5.11-85.
❕Відповідно до постанови КМУ № 1107 газонебезпечні роботи включені до переліку видів робіт підвищеної небезпеки, для виконання яких потрібно одержати відповідний дозвіл. Дозвіл видається територіальним органом Держпраці за місцем державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи — підприємця.
На кожному підприємстві має бути розроблена інструкція, яка уточнює порядок підготовки та безпечного проведення газонебезпечних робіт відповідно до конкретних виробничих умов.
Контроль за організацією проведення газонебезпечних робіт на підприємстві здійснюється виробничими службами, службою охорони праці та працівниками органів Держпраці.
📲 Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо: на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua