​Торгівля людьми: що варто робити, щоб не потрапити до пастки торговців людьми?

11 листопада 2022
✋ ​Торгівля людьми: що варто робити, щоб не потрапити до пастки торговців людьми?
Інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області, провели інформаційно-роз’яснювальну роботу на території Червоноградської ТГ та Гніздичівської ТГ для ВПО щодо запобігання торгівлі людьми. Охоплена аудиторія – 54 особи.
Сьогодні проблема торгівлі людьми набуває особливого значення та актуальності через широкомасштабне вторгнення російської федерації в Україну, у зв’язку з чим мільйони людей вимушені були евакуюватися на інші території або за кордон. Свобода людини є однією з головних цінностей сучасного цивілізованого суспільства, а забезпечення недоторканності свободи особи – однією з головних функцій держави.
➡️ Під час поінформування інспекторами було акцентовано увагу на ознаках торгівлі людьми і маркерах безпеки протидії. Надано відповіді на запитання осіб щодо дотримання нормативно-правових актів з охорони праці, змін в законодавстві про працю під час дії воєнного стану.
📲 У рамках інформаційної кампанії роздано листівки відповідної тематики з вказаними контактами відділів безпечної міграції та протидії торгівлі людьми, Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів в Україні, а також контакти посольств України у Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині.
📣 Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці інспектори радили шукати на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook